Vizita si degustare de vinuri la Chisinau

In ziua de 12 septembrie la Chisinau in locatia Hotelului Vila Verde a avut loc o degustare de vinuri din sortimentele Feteasca Alba Bacanta Crama GirboiuSolo Quinta Recas si Feteasca Neagra Crama Basilescu.

Bacanta Feteasca Alba este un vin demisec rotund, catifelat, amplu si corpolent, cu un buchet generos si o aroma deosebita cu frumoase nuante de flori de camp care desfata simturile. Se poate servi impreună cu o carne alba, de pasare, peste sau fructe de mare. Isi pune in valoare calitatile in special la temperatura de 10–12°C.

Solo Quinta este un asamblaj de cinci soiuri struguri, patru albi si unul rosu – vinificat ca strugure alb. Realizarea acestui vin reprezinta o premiera pentru vinificatia romaneasca dar mai ales o inovatie si dovada de curaj a vinificatorului australian Hartley Smithers care a dorit sa combine soiuri de origine internationala si nationala. Solo Quinta a reusit inca de la lansare sa impresioneze juratii la competitii nationale si internationale de renume.

Feteasca Neagra Crama Basilescu are o culoare rosu rubinie intensa, cu reflexe purpurii, parfum de prune uscate si fructe de padure completate cu nuante de piper si condiment, ce dau o eleganta sobra acestui vin. Gustul este amplu, puternic si expresiv, postgustul usor amarui.

La aceasta degustare au participat Anghel Mihai Petre – Consiliarius de Vino Legatul Iasi al OECV, Alexandru Sapojnik – oenolog – Hospes Legatul Iasi, Duca Boris – oenolog Presedinte Consiliu Vinaria Bardar, Plugari Ion – oenolog, membru a Comisiei Centrale de Degustare a Ministerului Agronomiei din Republica Moldova, Director Vinaria Bardar, Mardarovici IonSpac ValentinCalos Serghei – Decan Universitatea Tehnica.

Dupa prezentarea acestor deosebite  vinuri de catre Anghel Mihai Petre am avut posibilitatea cunoasterii unor sortimente ale viticulturii din Republica Moldova, si anume:

  • Sampanie Extra Brut Cricova
  • Alb de Purcari (Chardonnay)
  • Negru de Purcari
  • Rara Neagra de Purcari

Ne-am informat astfel de realizarile de prestigiu ale Cramelor din Purcari si Cricova.

  

One thought on “Vizita si degustare de vinuri la Chisinau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *