Prezentare tema Artizanii Cupajelor

Prezentarea temei a avut loc pe 8 februarie, la ora 19.00 in sala Fresca a Hotelului Moldova, in compania membrilor Clubului Rotary Iasi 2000.

Cupajul este un amestec de mai multe soiuri prin care se obtine un anumit gust,un nou tip de arome,structura care in final depaseste ca valoare soiurile pure din care a fost realizat. O buna parte din aceste cupaje reprezinta rodul imaginatiei vinificatorului in incercarea de a obtine un vin diferit de oricare altul de pe piata.

In ultimii 4 ani in Romania anumiti producatori au  inceput sa ofere consumatorilor avizati cupaje destul de bine realizate.

In cadrul producatorilor tin sa amintesc: Recas, SERVE, Carl Reh Winery, Davino, Domeniile Sahateni, Budureasca, Agricola Stirbey, Nachbil.

Casa Vinului Anghel Mihai a analizat pentru consumatori cateva sortimente din aceasta categorie:

Vinurile analizate de noi sunt o adevarata revelatie, sunt echilibrate si in mare parte au reusit sa exprime mai mult decat valoarea cumulate a soiurilor intrate in amestec.Desigur este meritul deosebit al acestor “artizani” ; “artisti”;”arhitecti” ai acestei vechi indeletniciri VINIFICATIA.

Aceasta prezentare a fost realizata de Comanderia Iasi a Ordinului Cavalerilor Vinului European  prin Hospes Anghel Mihai PETRE.

La aceasta prezentare a fost anuntata data de primire a unor noi cavaleri in ziua de 19 iunie 2010.

Picture3

Picture4

Picture5

DSC09485_resize

DSC09487_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *