ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE CONSULATUL ROMÂNIEI – LEGATUL IASI

Ordinul Cavalerilor Vinului European continuă activitatea de păstrare a tradițiilor culturale în domeniul vinului prin organizarea de degustări tematice cu prezentarea unor vinuri românești tradiționale, a cramelor din diferite zone ale țării, participarea la sărbători populare cu tradiție  locală, inițierea unor vizite turistice incluzând și trasee ”drumul vinului”, încercarea de a organiza în această zonă deosebită a țării, Moldova, mici prezentări de vinuri ale producătorilor locali, bineînțeles cu intenția de a perpetua aceste concursuri de vinuri, care au și un puternic rol de socializare. Astfel producătorii îşi aduc vinurile lor, se mai laudă unul la altul, mai primesc o diplomă. Fiecare vrea să aibă vinul cel mai bun și credem că va face tot posibilul în anii următori de a produce un vin mult mai bun decât vecinul lui, desigur aceasta fiind o cale a progresului. Aceste activități au mai multe conotaţii… important este că vinul şi viţa de vie sunt în prim plan, lucru foarte important pentru toţi, mai ales pentru această zonă cu potenţial istoric deosebit.

În aceste zile vom încerca să atragem noi și noi aderenți din diferite zone și vom începe cu locuitori ai regiunii viticole adealurile Tutovei”. Așa că vă invităm în a fi alături de noi la acest eveniment care va avea loc în municipiul Bârlad în data de 30 iunie printr-o defilare caracteristică cu baza de plecare Parcul Municipiului la o defilare a Cavalerilor Vinului sosiți din aproape toate colțurile țării. Evenimentul festiv de înnobilare a cavalerilor se va desfășura în clădirea Primăriei Bârlad prilej deosebit pentru Asociația noastră de a iniția poate chiar în această toamnă o sarbatoare a vinului în care vom avea poate și acel concurs viticol. Aici vom pune bazele și unei viitoare dezvoltări a noastre în Bacău, Botoșani și Hârlău.

La începutul lunii iulie, și mai precis pe 6 iulie Cavalerii Vinului din Legatul Iași împreună cu Legatul Pitești și Legatul București din Consulatul României vor merge la Chișinău pentru a organiza și a fi prezenți la Înființarea Consulatului Ordinului European al Cavalerilor Vinului din Republica Moldova și a Legatului Chișinău. La acest deosebit eveniment frățesc vor fi primiți 26 cavaleri: 6 din România și 20 din Republica Moldova, prilej de a continua  peste veac tradițiile culturale  în domeniul vinului pe aceste plaiuri încărcate de istorie.

JUDEX DE VINO,

Anghel Mihai Petre

Legatul Iasi

Consulatul Romaniei

Ordinul European al Cavalerilor Vinului

26 iunie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *