Degustare vin 19 octombrie 2010

Marti 19 octombrie am incercat sa contracaram putin oferta venita din partea vremii printr-o degustare de vinuri pentru desert. Cele trei vinuri au fost:

–         Tamaioasa romaneasca 2008 demidulce, Autentique, Crama Basilescu, 13,6 vol.

–         Tamaioasa romaneasca 2007 demidulce, Origini, Budureasca, 11,5 vol.

–         Furmint 2006 dulce, The legend of Transilvania, Cramele Recas, 12,5% vol.

Tamaioasa de Basilescu prezinta o nuanta stralucitoare de galben – pai, nas destul de discret de gutuie si flori de camp (cam prea discret am zice). Gustul, de asemenea, destul de plat insa cu o vigoare data de graduatia alcoolica.

Budureasca a elaborat o Tamaioasa romaneasca ce ne dezvaluie un nas intens, spectaculos, de busuioc si flori de soc si culoare galben – auriu, limpede, stralucitoare. Gust placut, echilibrat, buna aciditate, post – gust mediu.

Furmintul de Cramele Recas fiind cel mai vechi vin din degustare ne-a aratat o culoare intens aurie si buchet placut de fagure de miere. Gust echilibrat, dulce, fara a fi greoi, obositor. Un vin bine facut, asa cum Recasul ne-a obisnuit cam cu toate vinurile din  gama  The legend of Transilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *