Degustare cu reprezentantii Legatului Iasi al Ordinului Cavalerilor Vinului European

Vineri, 11 februarie, reprezentantii Legatului Iasi al Ordinului Cavalerilor Vinului European au participat la degustarea organizata de Centrul de Prezentare si Degustare Vin, avand placuta misiune de a compara doua Cabernet sauvignon:

–         Budureasca, Origini, Cabernet sauvignon 2007, 14,8%

–         Serve, Terra romana, Cabernet sauvignon 2007, 13%

Cabernet-ul de Budureasca s-a aratat in prima faza destul de razvratit, nelasandu-ne sa ne apropiem prea mult, tinandu-ne la o distanta respectabila o vreme cu mirosul destul de pronuntat de acetona amestecat cu alcool scapat de sub control. Altfel, vinul si-a aratat o culoare placuta, rubinie intensa, mai vioaie decat a celui de-al doilea vin aflat in degustare. Si pentru ca rabdarea, nu-i asa, trebuia rasplatita, dupa ceva vreme vinul s-a mai imbunat si ne-a lasat sa-i descoperim si restul calitatilor: gust placut, de fructe rosii coapte cu o usoara nota de vanilie si, de asemenea, o usoara astringenta. Post – gust mediu, dulceag – datorat concentratiei alcoolice ridicate.

Castigatorul, in unanimitate, a fost cabernet-ul Terra Romana. Culoare mai evoluata in comparatie cu primul vin, cu tente caramizii si o intensitate ceva mai scazuta. Gustul placut, plin, cu arome de tutun uscat, condimente si prune afumate. Un vin onctuos, echilibrat, cu alcoolul bine integrat si un post – gust pe care ti-l amintesti multa vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *