Degustare cu bloggerii ieseni

Duminica, 13 decembrie 2009, a avut loc prima degustare de vinuri romanesti, organizata de Centrul de Prezentare si Degustare Vin, avand ca invitati 15 dintre cei mai cunoscuti bloggeri ieseni.

S-au incercat 6 sortimente de vin, recomandate de Casa Vinului Anghel Mihai, si anume:

In decursul a 3 ore invitatii au fost informati despre tehnica degustarii de vin, despre vinuri si diverse podgorii, precum si despre Comanderia Iasi, care se va infiinta la Iasi in iunie 2010 prin domnul Mihai Anghel.

Cateva informatii generale prezentate la degustare:

1. Anumite vinuri se servesc la temperatura camerei 18 – 20°C (preponderent cele rosii) pentru a-l savura in deplinatatea calitatilor sale.
Vinurile albe se servesc intre 10 – 12°C.
Vinurile spumante trebuie consumate la temperatura de 7-10°C.
2. Cei mai buni ani pentru Grasa de Cotnari au fost 2000 si 2002, ani pentru care acest vin a primit medalia de aur la concursurile de vinuri din acei ani si inclusiv din anii ce au urmat. 2009 se preconizeaza a fi un vin deasemeni cu mari calitati.
3. O degustare se se realizeaza in 3 etape:
a. contact vizual
b. miros
c. degustare propriu-zisa

Opinii despre eveniment au aparut pe urmatoarele site-uri:

Invitatii: LaviniaIuliaMihaelaCipocHaipaBogdanVlad GideaManole SilviuAndrei Dumbravab0gz0rBogdanAndra Lazariuc, Ivo, Felix si Mydas.

Centrul de Prezentare si Degustare vin este situat pe str Anastasie Panu nr 50, in imediata apropiere a Cafenelei Mici (in spatele fostului restaurant Dunarea). Pentru programul de functionare, precum si alte informatii, puteti sa-i contactati la numarul 0744.507137 sau office@vinpremium.ro.

pliant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *